Kameravalvontaopas

Kameravalvontaopas on päivitetty

Kameravalvonta ja siihen liittyvät tekniset järjestelmät ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittyneet valtavasti. Kameravalvonnasta on tullut osa päivittäistä kaupunkikuvaa, ja kameravalvonnan käyttö on laajentunut rikoksia ennaltaehkäisevästä ja selvittävästä roolista myös kaupallisiin sovelluksiin.

Tekniikan kehittymisestä huolimatta Suomessa ei ole kameravalvonnan erityislakia, joka säätelisi yksityiskohtaisesti valvonnan suorittamista. Kameravalvonnan laillisuus riippuukin eniten valvonnan suorittajasta, paikasta ja tarkoituksesta. Tämän oppaan tarkoitus on kehittää kameravalvonnan ohjeistusta ja samalla opastaa yksityistä turva-alaa mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Opas on päivitetty alkuperäisestä, vuonna 2011 julkaistusta oppaasta vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Päivitystarpeita oppaaseen ovat vuosien myötä aiheuttaneet muun muassa tekniikan kehittyminen ja muuttunut lainsäädäntö.

Kameravalvontaopas on luettavissa selainversiona vasemmalla olevasta valikosta ja ladattavissa PDF-muodossa alla olevasta linkistä.

Lisätietoja
Kimmo Arenius puh. 045 7734 5512, kimmo.arenius@turva-alanyrittajat.fi

Ladattavat tiedostot
Kameravalvontaopas 2020 (PDF)

Kameravalvontaoppaan sisältö on vapaasti käytettävissä ja opas on vapaasti jaettavissa, jos sen sisältöä ei muuteta ja julkaisija Turva-alan yrittäjät ry mainitaan. Opas on ladattavissa osoitteessa http://www. turva- alanyrittajat. fi/kameravalvontaopas ja sitä päivitetään tarvittaessa.

Tämän oppaan päivitystyötä ovat tukeneet seuraavat yritykset ja yhteisöt:
Stanley Security Oy, Oy Hedengren Security Ab, Certego Oy, Caverion Suomi Oy, BLC Turva Oy, Axis Communications Ab, Capitis Control Oy, Emsec Oy, WSP Finland Oy, Finanssiala ry ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ry.

 
TURVA-ALAN YRITTÄJÄT RY • PL 55, 02601 Espoo • Puhelin (09) 547 610
 

 

Ylös